Triple A


Take a breath then reply 'wsalam' for me.

Im begging you to click this picture and click 'like' button. Please T_T
Assalamualaikum again. Hey Hi Hello peeps. How's today? Well, aku rasa today adalah hari yang sunggguh meletihkan dan mengembirakan. Tapi before that, Aku nk story pasal satu contest aku join ni. Actually ni first time contest like menge'like ni. Aku ni bukannya macam everyone else yang yang hot. Sekarang ni photo aku tu bru je 50 lebih orang like. Tapi orang lain dah beratus! Ni yang jeles nih! So, aku harap sangad-sangad dan aku begging, Tolong la like photo aku tu. In fact, like menge'like ni tak susah mana pon. Just click saje. No charge. Aku merayuuu ~ T_T *Anda rasa anda baik haty? Sila click image di atas dah click like :) Thanks!*

Okay, done. Continue to our tittle. 'Triple A' Ape kebendonyer ni? Harharhar, Actually maksud dia Amazing, Awesome, Awww! Hahaha! Cer skodeng segenap blog ni. Mungkin sesetengah readers bole kata aku guna blogskin, tapi the fact is aku decorate sendiri! Dari pukul 3 sampai pukul 9, tak bergenjak langsung dari lappy. Perut pon dah berkeroncong dah ni. Memang letih gila duduk je 24 jam. Tapi yg seronoknya everythings yg aku buad semua menjadi. Coding-coding yg dah lama-lama semua pakat menjadi tapi aku dah delete sebab aku dah ada coding baru. Dulu tamau jadi. Haih! -.-

Dan semua ni menjadi atas tutorial daripada aunty, kakak, makcik, adik yang ada dekat sidebar aku tu. Thanks for all your tutorial. May Allah bless you. So, sesiapa yang belum skodeng diorang mia blog, Bole lah terjah skrang. Muahaha! Mula-mula tu aku ingat nak pakai blogskin je. Then aku try dekat blog usang aku yg lagi satu tu. Kalau nak dibandingkan dgn blog ni, apa pendapat korang? Blog usangku! Cuma yg aku pelik bin ajaib ni, kenapa header aku tak bole gerak? Dah macam-macam coding aku sumbat, tak jugak bergerak. Godek-godek pon tak. Sesiapa yang baik haty untuk tolong gadis Little Freaky ini? Harhar~

Yes, Little Freaky. Amacam nama ni? Thanks to Otakku kerana sudi mengeluarkan ideamu. Sekarang ni dok tunggu GA and contest aku due dulu baru bole tukar link blog. Hurm, tunggu tahun depan baru bole kowt. Ha, satu lagi. Projek Freebies dah ada. Stuff dah bertambah skrg. Sesiapa yang nak guna, ambik je. Tapi kena tinggalkan komen anda yer. Important! Kepada sesiapa yang nak freebies ke, tutorial ke, mintak je. Nanty aku buad. Kalau buad saja-saja nanty tak menjadi plak sebab tuan blog ni lazy sikit. Hohoho!

Rasanya story de morry aku dah abes kowt. TerimaKasih to readers yang sudi baca story berjela-jela aku ni. Sesiapa yang dah click button like tu, boleh lah tinggalkan link Churpchurp, link heartbeats or yang sewaktu dengannya, bole komen dekat photo tu ataupun komen di entry ni. Sekian, Tengkiu 

Saya penat.

Take a momment and reply 'waalaikumsalam' for me.

Bismillahhirohmanirohim..

Hi there. Seronok kan harini? Haha, Seronok bagi korang la. Well, banyak cerita sbenarnya harini. Jom baca apa yg aku yang taip. Dari A sampai Z. Dari 1 sampai 10 dan dan dari 11 sampai 100. Orait? Haha, Today. Aku puasa ganti. Penat tak payah cakap la, Memang tak penat langsung! Rasa happy lagi ada la. Takda sapa pon yang tau aku puasa *except family aku. So, dsebabkan smua tak tau, Jadi semua member aku pakat dok tayang foods depan aku la. Cokelat, Air segala-bagai dok depan mata. Hangin tu tak payah cakap la. Berasap hidung mcm nak terbakar je rasa. Tahan je la, Yaya oii.

Then, aku terima satu lgi dugaan. Semua students kena duduk dlam dewan dari pukul 1 hingga 2.30. Dah la duduk atas lantai, buad penat je bawak buku banyak-2. Dah tu, ceramah 24 jam. Meluat meluat! Dalam dok merungut tu, dapat lagi bad news. Arghh! Budak tu msok skolah aku la pulak! Sapa budak tu? well, dia tu musuh aku dulu. Time skolah rendah. Ramai yg tak suka dia sbb dia gedik plus pembuli. Aku selalu kena ngn dia. Sampai nanges kowt! Actually dia ni dari SMK Raja Tun Uda. For your info readers, SMK Sungai Ara and SMK Raja Tun Uda adalah skolah yg bermusuhan. Macam anjing dengan kucing je.

So, bila dia dah msuk SMK Sungai Ara ni. Faham-2 je la. Selalunya org baru masuk, mesty ada org tegor mcm ni "Hai, boleh berkenalan?" Tapi lain plak dia ni kena. Nak tau macam mna? "Gedik! masuk skolah org buad bagus!" Haha, padan muka. Kena sejibik. Dah la sekelas dengan aku. Huhu, paling lawak, Dia kena halau dengan boss kami. Selalunya kan students lelaki duduk belakang. Yg dia pon gatai duduk belakang. Last-last kena sound baru mai depan. Kesian nyee ...

Argh, lepas satu, another coming. Ada Raptai Hari Anugerah la pulak! Ni yang malas ni. Nak skip tak boleh plak sebab cekgu dah tau ada datang skolah. Kalau just jalan, salam, ambik hadiah je, takpe la jugak. Ni nak kena tunduk hormat segala bagai, apa kes? Haha, kesian aku kenn? Terpaksa sebenarnya. Kalau sekali je, takpa la jugak. Ni 3 kali kena ulang naik turun pentas, naya la aku macam ni. Adeh! dah la puasa. Lepas tu, selamat la aku sampai kelas. Haha, ni lagi sekor. Anis a.k.a Itik gembo-gembo plak menunjuk air depan aku. Lepas dah minum, letak plak botol air tu depan aku. Ni dah lebih dah ni. Aku just diam je la. Takkan nak marah-2 kowt, nanty kantoi la.

At the end of the sch, Happy la jugak sebab dpat hadap muka dia. Rindu bebenor dengan dia. Sekrang ni pon aku tengah chat ngn dia. Haha, Aku asyik send "MY" kat dia. Sampai dia pon marah-marah aku tanya apa maksud tu. Ayoyo, syangg oitt. Relax la. It's just - Miss You <3

Hari gila-gila ! x)


Jawap salam dulu laa ...

Bismillahhirohmanirrohim ...
Ntah apa yang gila sangad harini -.-'

Hiya, welcome to my beloved blog. First of all aku nak coret sedikit memori aku yesterday plus today morning. Maybe ni just satu kebetulan, tapi pelik la kan? Actually, yerterday aku texting dengan dia. Sapa dia? My crush. Who are my crush? Not important. Continue, kami text sat je sebab time tu dah midnight. Salah aku jugak sebab reply lambat. Bukan apa, dia tu 24 hour offl phone. Aku tatau apa sebab munasabah dia buad mcm tu? Then, When I said aku nak tido, He sent to me ..

   " Nutt nite. Semoga mimpi indah :) " 

Time tu aku just smile je. Ye lah, everyone boleh ckp mcm tu kann? Lepas baca dua, tiga mukasurat novel Sebenarnya saya isteri dia aku teruss Krooohhh ... Tomorrow morning. Means today. Aku bangun tadi. Pheww! Apasal dia boleh ada dlaam mimpi aku?! mcm mnaaaa? Well, ia boleh dianggap sweetdream jugak, sebab I hug his arm and lay my head on his shoulder. K, aku tatau nak cakap apa dah..

Just smile ...


Skip about sweetdreams tu, now kita masuk bab Gila-gila! Sebanarnya ni pasal adik- badek yang kurang .. Ehem, well.. aku tamau cakap panjang-panjang. Tengok je muka terlebih lawa ni .. 


Ni adik aku, kak aku tak sempat nak snap.

Harharhar! Sampai nak terkencengg aku gelak. Aku tatau masalah apa yang diorang alami ni, rasanya kena hantar tanjung rambutan kot. Ni pon aku sempat snap senyap-senyap. Tau ke apa yang diorang gna untuk aktiviti mengasah skill melukis ni? Eye Liners ! Gilaaa, sampai sekerat je tinggal. aduhai... Mula-mula tu aku tatau la apa yang diorang buad ni, Tapi tadi time dok syok-syok curi graphics, Tetiba aku dok dengar diorang dok gelak-gelak. Kalih je belakang, nampak la kucing jadian kat sini. Dah tu, siap snap guna ipad lagi. Sekarang ni pon tak cuci lagi muka tu. Tak hilang, tak lena lah aku malam ni sebab gelak banyak. HAHAHHAHAHAHAH! oiii, bergegarr la! 
So, rasanya takat ni saja la story the morry aku. Sesiapa yang baik hati tolong lha Follow blog ni and Follow Twitter aku. Just klik button kat sidebar aku je. Aku akhiri story ni dengan ucapan Thanks you lot-lot and Assalamualaikumwarahmatulahiwabarokatuu~


Well, It's a Happy day isn't it?


Waalaikummussalam ...

Bismillahhirohmanirohim...
Sejak bila diorang kaple ni? -.-'

Hiyaa! Meet again. How are you, readers? Ho ho ho, Disebabkan today takda cita papa, So aku decide nak show off sikit aku mia skill. Bukan nak menunjuk, nama pon Online Diary. So, apa salahnya nak cerciter sikit, right? First of all, disebabkan boring sangad tadi, jadi aku pon mangasah bakat melukis aku yg tak seberapa ni. Jom jadikan entry ni Gallery.

Tau la buruk, tak payah la nak kutuk-2 :'/ 

Well, simple je kan? Tak macam korang. Semua cantik plus cun! Eh, bukan korang. Tapi korang mia lukisan. Kembang sakan la hampa nohh! Dah-dah. Melalut abis. Continue balik. Skip pasal lukisan ni, Jom p seksyen baru. Haa, ni yang best nak story ni. Aku dapat num 4 dalam exam bru-bru ni. Bestt giler la! Dah tu, dapat present plak. Nak tau dapat apa? Scroll !

                                                                Hak milik En.Google :)

Tadaaa! G-Shock, Purple! Knpa purple plak ni? Sejak bila aku suka purple ni? Harharhar~ Actually, baru ja. Semenjak 2 menjak ni, aku minat sangad dgn purple. Ntah bila pon tatau. Well, blog aku pon dah aku transfer to purple. Tak caya? Click sini! Memang la tak bnyak purple, sbb tak sempat nk deco. Busy memanjang. Tapi seronok la dpat g-shock. Walaupun dah nak ketinggalan zaman.. Hukhuk! Anyway. Thanks lotlot, Mother. Muahh! <3

Tadi 1st time bawa jam bru ni p Shopping dekat Sunshine. Serba-serbi pepel. 
Macam tak betul je -.-' 

Lagi satu good news untuk aku. Perghhh! Berderet good news bergolek kat aku skrang ni. Alhamdulilah, aku dapat Anugerah Pelajar Cemerlang tahun ni. Sebab result PSV aku paling tinggi from others students. PSV pon PSV la. Janji dapat. Alhamdulilah. Tunggu 30 Jun ni bole naik pentas utk kali ke-2. Kenapa ke-2 plak ni? Haa, ni pasal PSV jugak. Tapi dah lama dah. Aku menang first place dalam Pertandingan Melukis Poster. Huhuhu, Semua aku nak rembat, Ntah papa ~

Rasanya dah berjela-jela entry aku kali ni. Ya la, bukan tiap-tiap hari aku onl. Ni pon aku free. Kalau tak sampai bila-2 korang rindu aku, kann? Ho ho ho. Manyak perasan ini budak. Harharhar~ So, in the end of my story the morry, aku nak minta tolong.. Follow blog ni, Follow twitter aku and tolong add fb aku. Im begging you, readers! Lagipon bukannya kena charge papa pon. Free je! Well ..

T    H   E           E  N  D  ! 

Once Upon A Time...


Jawap salam dulu yee.. 


Weehee! Apa macam? Lain gila-gila kan sekarang? Harini biar aku luangkan masa bersama my beloved blog yang dah hampir usang ni. Siapa yang suka kalau blog dia berhabuk kan? Actually, aku takda idea langsung nak update harini. Tapi disebabkan boring yang teramat sangad, terpaksalah  update jugak.
   
Cuba korang tengok sekeliling blog ni, then tengok pic at atas tu. Lain kan? Harharhar~ Aku dah bertungkus-lumus buad blog ni jadi comel mcm ni. Tak sangka sekelip mata je dah jadi lain. Macam-macam dah bertambah. Cth - Lagu ditukar, header baru (Buad sendiri tau tak!), Sidebar pon baru jugak! :) Tapi banyak lagi yang tak menjadi, mcm - Date header, title entry, etc. Korang sedar tak, follower aku dah makin bertambah! Sonok gilerr~ *lompat mcm kera* x) Harhar~ First time aku ber'blog, sorang je follower aku iaitu - Kak Lyssa. Hehehehehehheheh ~ Sekarang dah 60 lebih dah. Thanks to all my follower sebab sudi kunjung blog yang tak seberapa ni. Untuk membalas jasa korang, aku akan follow korang balik. (sesiapa yang tinggalkan jejaknya saja lahh~) So reader, please be alert. Masok blog ni, walau 10 kali pon, Tinggalkan jejak anda di cbox aku. Kadang-kadang aku pelik jugak. Dekat cbox, ramai yang hantar ni -
"Blogwalking. Follow sini / dah follow / follow / visit saya balik" 

Tapi takde dalam senarai follower aku pon. Takpe la, up to you :)


Dah-dah! Makin lama makin boring plak bca entry ni kan? Jom kita ke segmen lain plak. Tadi time aku dok cari graphics untuk entry ni, tetiba aku terjumpa blog comel ni. Cute gegiler, Sampai aku tercuri doodle dia. Harharhar. Untuk membalas jasanya, Dengan ini aku sertakan link blognya. Kalau yang nak Follow tu, Silalah follow. Join tumblr tu skali tau. Thanks :)

littlemisspaintbrush.tumblr.com
http://mis0pink.blogspot.com
Aku dah creditkan, So jgn marah kalau aku ambik doodle korang ye. Thank you lot-lot xD



Tadi kan...


Jawap salam terlebih dahulu..


Bismillahhirohmanirohim..

Anda diwajibkan utk Click  gambar di atas! 
Helo, Hey, Hai. Welcome to my beloved blog yang comel ni. Well, Harini heppy sikit. Banyak sbenarnya aku nak habaq ni. First of all, sekarang aku dah single. Single but NOT available. Seronok la jugak single ni. Thanks to Him for understand me. Kejap! Kenapa not available pulak ni? I'll tell you later. (wants to know more? read this entry till the end of this story)

Semalam, me n family keluar p jalan-jalan. Mula-mula tu nak pegi BJ. Tu yang besiap lawa-lawa tu. Cehh! takda la lawa mana pon. Rupanya paksu, maksu aku mai Penang. So, kami pon keluar skali ngn diorang p seberang. Huhu, sempat lagi kami Dinner malam tu. Nak tau kami makan apa? Burger gergasi. Harharhar~ Baru first time makan walaupun orang Penang. Burger ni cukup untuk 4-5 orang makan. tu pon ada lebih! (kecuali kalau orang tu melantak) Sedappp kuttt. Macam-macam ada dalam tu. Nenas, Ikan bilis pon ada. Tapi yg paling sedap, Roti burger tu. Sebab roti tu dibakar dngan butter. Perghh! sehingga menjilat jari. Terangkat beb!

Lepas makan terus p pasar malam dekat-dekat tu. Maksu aku citer psar mlm tu bukak sampai pukul 3 pagi. Perghh! Jalan-jalan kt sana, dapat 1 alat untuk melukis. Senang gila nak guna, kalau nak scam org.. Memang hundred persent org percaya. (tu pon kalau reti la) Tadi aku dah try. Bole la tahan.. Then, 1 barang yang tersangad cun dah aku rembat. Harharhar~ Beg je. 2 in 1. Bole galas tepi, and galas blakang. Warna biru kehijauan. Cantik kutttt! Hehehehe ~ 

Keesokan paginya.. (harini lerr)
     Aku and family keluar lagi.. Disebabkan smlm tak jadi p BJ, so harini kami pon p ler~ Bwak beg baruu.. Wehee~ Mula-mula tu tamau bawak, tapi takod nnty mak aku kta "beli tak pakai" susah pulak. disebabkan beg aku ni kosong tidak berpenghuni, maka dngn rasminya mak aku tumpang buh beg ktar smula tu. Kembongg! >< Then, takpa la. Sampai sana, trus masok Kamdar. Msa tu la beg baru aku tunjuk belang. Tengah jalan elok-elok tetiba ja tersangkut benang kain. Ye la, laluan kat situ kan sempit-2. Dah tu, abes terbalik kain bagai. Naseb 1 je. Kalau smua? tak ke naya tu -.-' Then, bila aku usha-usha sikit, nampak sikit benang trsngkut dkat zip beg aku. Mula-2 try bukak pelan-2, Tapi tak boleh. Last-2 aku tarik kuat-2! Memang nak blah dah time tu, tapi bila trnmpak sorang 'makcik plus nenek kebayan' tu dok usha, terpaksa la angkat. Damn! Malu siott. Makcik tu plak, bila dah tengok tu tak reti cover, usha sampai dok depan aku lagi. Aku jolok garfu dlm mata tu naya je. >.<'

Lepas tu, terus p Popular. Dapat rembat 1 novel pon jadi la. Best seller tuu~ "Isteri Separuh Masa". Mula-2 tu tamau amek, sebab ada lagi 2 novel yang tak abes baca lagi. Tapi bila tngok penulis tu yg buad novel "M.a.i.d", Teros p bayar. Huahuahua ~ 

Novel ni aku pinjam kwan aku mia. Tebal kut. Bila nak abes pon tatau.

Ni My own novel. Tak seronok mana pon. Dah beli, terpaksa la baca :/

Tadaa! Macam best je kan? Harhar, Novel atas ni ( atas lagi ) lagi BEST! 

Okey dah! Pertunjukkan novel dah tamat. Rasanya sampai sini saja la yer.. aku tau korang rindu aku sebab lama tak update. Takpa-takpa! Chill :) Eh, Bfore that, Disebabkan korang dah abes bca story the morry aku yang berjela-jela ni, Direct to citer aku yg first tadi. Actually aku clash dgn Siraj sbab hati aku dah ada orang lain. Takkan aku nak kaple dngn 2 orang kan? Tak mungkin, sbaiknya aku break je dripada trus sakitkan haty dia.
Ini ialah Personal Blog. Dan Ownernya ialah Cik YayaHatsumi. Semua story, luahan perasaan adalah milik ownernya. Sapa yang meluat, Sila pulang ke rumah anda. Harap maklum! :)



Alhamdulilah..


Jawap salam terlebih dahulu...





Bismillahhirohmanirrohim..

Hai, salam sejahtera, salam 1 malaysia. Kenapa aku hepy sangad harini? Ada apa harini? Oppp! Stop. Actually tak ada papa pon. Nak tau kenapa aku hepy tersangad-sangad hepy ni? Firstly, aku hepy sebab result Midyear exam dah keluar! Dan.. Result aku.. Pewittt! Kalah yang member aku. Hua hua. Thanks to Internet, Sebab tanpamu aku tak reti Bahasa Inggeris. Kenapa dengan 'BI' ni? Harharhar~ Aku dapat mark paling tinggi! Tapi tak la sampai 100%. Tak A plusplus pon. 70% ? Harhar ~ Sikit je kan? Tapi tak sangka jugak, sebab ada sorang member aku terer BI. Dulu A, skrg ni dah D. Aku Dlu A jugak, skrg B. Seronok bebb! x)

Second, Face aku dah clear. clear dari apa? Lu pikirlah sendiri. Thanks to KRB sebab banyak buad aku berjemur bawah matahari pagi. Matahari pagi ada vitamin kan? So, rajin-rajin la readers p berjemur. Tapi jangan tengah hari pulak. Burn muka tu, apa pon tak dapat. Hua hua hua ~ Sekarang ni pon, aku pakai Safi Balqis. Dah lama, tapi takda effect papa pon. Ada pon sikit-sikit je la. Tapi dia sensitif sikit. Kalau tak pakai dalam 1 hari. Ada la benjol-benjol yang tidak diingini melekat kat muka. -_-'

Third, Oh! Privacy sikit ni.. He's always on my mind.Dunno how to clear it. Actually tadi, dalam syok-syok menyembang, sekali-sekali aku usha dia. Seronok tengok dia. Harharhar~ Ada skali tu, aku usha dia, dia tengah tunduk. His look just like BRUNO MARS! Terkejut kowtt! Oh, You're so handsome.. ada sekali tu jugak, aku kalih sikit tengok dia, aku nmpak dia dah tengok aku. Lawak kowt muka dia! HAHAHAHAHA! xD Semalam, time aku kt skolah, aku nak naik tngga, dah sampai kat atas, tetiba dia lalu depan aku. Aku p kiri, dia p kanan. Aku kalih belakang, dia kalih belakang. Aww, sweett x) Smlm and tadi, aku asyik melepas rindu je. Ntah knpa aku asyik nak tengok diaaaa sajee~ Mesty dia sedar kan? Huhuhu. Aku pon sedar dia tengok aku jugak ^_^

"Its a sweet moment when your turning your head and look for him, You realised that he have looked you." 

Sorry BI erterabur. Hua hua ~ asalkan korang faham sudah. Tak paham jugak? Tanya pakcik google ^_^ Babai ~ 

Welcome back to school :)




*Betulkan korang macam ni?*

Bismillahirohmanirohim.. 

Hello, Hey, Hai. Mesty reader mcm budax kat atas ni kan? Sama la kita. Dengar je sekolah nak start, ughh~ mengeluh 24 saat. Bila cuti, nak sekolah. Bila sekolah, nak cuti. Dah la banyak kerja skolah tak siap lagi. Nanti sampai skolah comfirm ayat ni kluar,
"Weh, kerja skolah dah siap blom? Mai buku jap."

Sapa yang tak kata mcm ni, nampak benor nipunyer. ada 1 homework tu, aku tak buad langsung. Iaitu Math. Dah la esok math, naseb last skali. Esok nak bawak bku skolah, perghhh.. Berat beg. Dengan buku KH setebal kamus tu, Ma..syarakat.. Dulu boleh la tinggal buku bwah meja, sampai cikgu nak angkat meja tu pon tak terangkat, sebab banyak sngad. Hua hua hua. Tapi disebabkan kita cuti 14 days, So student smua kena bawak balik. Kalau still ada dalam meja tuh, esok tengok mesty tak ada dah :)

Ada sorang kawan baik yang sangad-sangad terbaik hantar chat kat aku. Nak tau ayat dia macam mana?

"Hang dah siap kerja kolah blom?"

Actually, dia ni tiap-tiap hari tanya benda yang sama. Sapa yg tak meluat. Aku tau la hg tu pandai, Dapat Top 1 exam awal tahun dulu. Tapi tak payah la nak belagak sangad ye kawan. Relek arr. Lepas da tanya tu, sesenang hati bagitau aku dia dah siap itu, ini. Aku kesah apa? Kau mia pasal la :P

Okey-okey. Stop gossip. Tutup mulut. Tutup telinga. Tutup mata. Buka Hati. Amalkan benda ni untuk berjaya! Sekian, Wabilahitaufik walhidayah, wasalammualaikumwarahmatullahhiwabarokatuh :D

KRM The Best ! :)





Bismillahhirohmanirohim, alhamdulilah bertemu lagi kita di mlm yang indah ni. Aku da selamat sampai Penang pkul 4 tadi. Seronok sangad-sangad. Semua sporting. Apa-apa pon memang terbaik la! Jom kita korek sikit story the morry aku di KRB PERASA Autocamp!

First day, kami smua diberi kumpulan masing-masing. Kumpulan aku ada 16 orang. Dan nombor kumpulan 16. Senang je nak ingat :D. Bukan 16 ja, nama betul dia ialah --> CEMPEDAK! <-- Time tu, segala jenis aktiviti ada, tapi kebanyakkannya psal sorak-sorak kumpulan, semangat dalam kumpulan, penari paling best, mcm tu la. Setiap aktivi smua ada markah. Hari tu, kami dapat tempat first ! Syok terkira kitorang. Thanks to Ketua Kumpulan Kami. (KKK) ! Dia yang banyak sumbang tenaga dan idea dan tadi dia dapat pingat "Best of The Best". Jeles kami :/

Second day, setiap kumpulan kna buad kuiz. Kuiz ni mengikut nama kumpulan. Semua kumpulan dapat nama-nama pokok je. So, smua kumpulan mesty buad 1 pokok diorang menggunakan seorang ahli. Make Up dia sampai iras-iras pokok kumpulan. Abes daun-daun tergantung kat baju diorang. Then, ahli-ahli yang lain semua kena pi kat pokok kumpulan lain dan tanya fungsi dan kegunaan pokok kumpulan tu. Jawapan smua kna tulis atas kertas kuiz yang Fasilitator bagi. Enjoy gila waktu tu, kat sana, semua sporting. Kalau kena panggil kat depan, semua kalut nk p. Takda pon yang malu-malu. Then mlm tu plak, Ada tarian tradisional. Kumpulan kami dapat KUDA KEPANG. Yang ada cuma Kuda Kepang, Tarian Naga, Wau, and Wayang Kulit. Semua bahan-bahan kena buad sendiri. Kami kena buad kuda je :) Colourful gitu ~
Markah kami yang paling tinggi dalam tu. Tapi ada kumpulan lain markah banyak sebab dapat bonus sebab masok dewan selalu awal. :'/

Third day, Semua kena masok hutan! Kami start masok hutan pukul 2-3 mcm tu la. Setiap kumpulan ada 1 anggota PDRM yg dijemput. Tapi kumpulan kami ada 2 orang! Bnyak pokok duri kat dlm tu. Lepas da sampai satu tempat tu, kami kena solat dan MASAK. Mcm mna nak solat? Sejadah tak ada. Last-last kami guna daun besar-besar untuk lapik kepala bila sujud. Nasib baik aku bawak "Key". Lepas da masak smua, kami pon makan. Nasi dengan sardin je. Tu pon ada lebih. Mlm tu plak, time anggota PDRM tu nak balik, Kami kena nyanyi lagu, bagi kad, sebagai tanda terima kasih. Kek pon ada. Semua nyanyi lagu "Gemuruh".  Kami semua panggil diorang "daddy". Rancak gilaa la! time dok syok-2 ngan anggota PDRM tu, tiba-tiba dia story psal diri dia. Masa kecik dulu dia dok rumah anak yatim, dia tak kawen, Takda anak. Kiranya malam tu malam bersejarah bagi dia la dapat kasih-sayang anak-2 buah. Ada yang nanges dengar cita tu. ( kumpulan kami je ). Lepas dah abes lagu-2 tu smua, Kami snap ramai-2. Possing sakan! Ada sorang kawan aku tu ternampak anggota PDRM tu lap air mata dia. Mesti dia terharu. Then, lepas dah snap, dia bagi 1 "Sneeker". Sedaapp! Thanks daddy. :')

Last day, semua ready nak balik. Kira-kira pkul 11 camtu, Majlis penutup dijalankan. Sebelum tu, setiap kumpulan kena hantar sorang wakil untuk bagi ucapan. Wakil kami ialah Izzati. Dia story sikit psal anggota PDRM tu. Sedih la :'/ Last-last tu, ada hadiah untuk Winner markah paling banyak. Kami dapat tmpat ke-3. Tapi hadiah dia sampai 2 saja. Kami kalah pon sebab markah Masuk Hutan tu sikit. yang lain smua beratus-ribu, kamu cuma 160 ribu je. Tapi takpa lah. sekurang-kurang dpat experience baru.

Banyak lagi cerita, sambung esok je la. Sudah malemm.. Mau tido! Babai ~
             Sekian, Terima Kasih for reading! 

Kem! Aku datangg :D


Haiyya, Bertemu lagu kita di petang (nk dekat maghrib) ni. Diharap readers sihad. dah brpa hari tak update. Semua pasal Contest and GA je. Ni smua sebab Contest dari cik Aien la ni. Kemaruk smpai tak ingat dunia!  Mengarut sudah. Yahh! Post kita kali ni ialah pasal Kem! What?! kem? Kat mna?

Relax-2. Yah, Kem. Dianjurkan oleh TNB, Tenaga Nasional Berhad. Disebab aku cicit TNB ni, so dapat la pegi. Just untuk Rakyat jelata TNB je. Orang luar, NO ENTER! Semua barang-2 dah pack smalam. Tak sabar mia psal. Klau buad awal-2 nanti tak ada la barang out of stock! Kem ni ada dekat Changkai Jering, Taiping. So, readers yang stay sana boleh la skodeng kami. Hua Hua!

Dengar cerita bilik ditetapkan. Ni yang tak bestt ni. Dah la kat sini takda kawan. Naseb p ngan kak. Tempat tu plak kat dalam hutan. Abes gatai kena sengat nyamuk. Kenyang la dia nanti. Sapa yang tak takut tido dalam hutan? Minta dijauhkann ... :/

Dengar cerita jugak, Kami tak tido dalam bilik. Nak tau macam mna? Diperbuatkan daripada simen untuk lantai, bumbung 'zing' bentuk v terbalik, tanpa dinding. Perghhh! Mesti panas, tapi dalam hutan selalunya sejuk. Perghh. Esox bertolak pkul 7 naik bas Dari Penang to Taiping, Perak. So.. Bubbya fb, Twitter, Blog. Aku akan tinggal korang untuk 4 hari. Readers tolong tengok-2 blog ni yah. So, Duddlesss :D
TAK SABARNYA NAK PEGI KEM! WARGHHH <3 

*Kalau da bca tolong la Follow kami. :D Thanks!