Result PMR




Assalamualaikum.
Hari yang ditunggu tunggukan dah tibaaaa. Rasa gementar, of course lah ada. Bukan ja gementar, takut, ketar, seram, nak pengsan pon ada (tipu je har har har). Beberapa minggu before tarikh umum result pmr diketahui, berketul ketul status pasal kemusyikilan tarikh sebenar umum result pmr keluar kat new feeds aku. Bukan fb je, twitter lagi banyak. Aku pon terpedaya dengan tarikh kononnya sebenar-benarnya iaitu 23 december keluar result. Jadi takde lah rasa takut sangat memandangkan lambat lagi nak ambik resultnya. One day tu buletin utama kasitau tarikh 19 december 2013 adalah tarikh yg sebenar-benarnya dan aku, macam biasa. Tak rasa pape.

Straight to the point sebab aku tak tahu nak taip apa lagi, pagi tadi, aku termimpi aku sampai lewat ke sekolah. Nasib baik mimpi je. Kelam kabut aku cari jam bawah bantal. Sampai sekolah, bising bising sembang pasal mimpi itulah inilah. Bila masuk dewan, duduk sebelah meja result kelas 3A, dapat jugak tengok sikit sikit hehehe. Masa tu lah rasa gementar terasa. Bila pengetua dengan cikgu lain naik atas pentas bawak dua bunga, aku dah dapat agak dua orang cina kelas aku comfirm nnti dapat bawak balik rumah punya. Ustazah bagitau ada peningkatan bla bla and yang dapat 5A dan ke atas ambik result atas pentas.

Dup dap dup dap 

" .... Nuril ...."

Treng teng teng, bila dengar ustazah sebut nama tu, i was like .. ding dong. Masa tu aku tak dengar apa dah. Nama orang lain yang disebut sekali pon aku dengar. Hinggalah aku ternampak hidayat lari pergi peluk and cium parents dia, baru aku tersedar. Padahal kalau boleh nak je aku pandang and peluk kawan kawan aku and say thank you sebab bila nama aku sebut dorang bersorak tahniah tahniah semua. Aku just tengok pentas, sekeliling dengan muka blur. Nama aku kah? Kena naik pentas ke? Betapa nervous nak aku time tu. Rasa mcm nak nangis je masa pengetua peluk and cium dahi. Syukur Alhamdulillah. Dapat capai target walaupun sebenarrnya C bukanlah dalam target wa :') 

Gambar atas dipeluk pengetua hohoho
Gambar tengah with classmates yang dapat 5A+
Gambar bawah the awkwardness sitting beside two 7As.

Lepas sesi tangkap gambar dengan rasa sedih (sedih adalah sebabnye) aku nampak ramai yang peluk kawan. Peluk sambil nangis. Yang cakap perkataan yang sangat tersentuh dekat kawan mcm harini hari last dia bernafas pon ada. Aku cari kawan kawan aku and bila jumpa sorang sorang ucap tahniah. Aku jumpa fathin, dia peluk aku sambil nangis. 

So bila aku balik rumah and online, tak ramai pon yang tanya dapat berapa. Mostly cakap tahniah and congrats. Cuma sorang je bersemangat sangat nak tau result aku, kak dija. Belum masuk dewan lagi dah tanya dapat berapa. Sampai kredit habis wkwkwkwk sorry tak balas. Bagi akulah walaupun sebenarnya aku mengharap dapat lebih, tapi bila aku dapat A semua subjek yang aku expect boleh dapat, dah bersyukur sangat sangat. Aku takde lah jeles dengan orang lain yang dapat straight As or hampir straight, cause im happy with my result :D  But it's just hard to accept that im the one who my parents put their hopes on. Apa apa pon, terima kasih kepada sesiapa yang mendoakan dan wish congrats. Tahniah for those yang berjaya :)


Alhamdulillah 5A 2B 1C.

Update #1 gambauu atas. peace yo *26 dis


Diary selepas PMR 2


Assalamualaikum wbt.

Tak sangka dari sehari ke sehari kita bernafas di 2013 ni, dah masuk bulan november dah. Dah akhir tahun. Sedihnya. Orang kata time umur 15 tahun ni la paling worst. Kalau tahun lepas nervous gila nak masuk form 3 and ambik pmr, akhir tahun ni jadi lebih nervous sebab pengaruh twitter story pasal naik form 4 memang teruk. Silap pilih aliran boleh menyesal seumur hidup. Banyak subjek susah. Bab memilih bagi aku memang susah. Kadang kadang kalau nak judge satu aliran tu, naik turun bulan pon aku tak habis fikir. Tapi apa yang aku rasa lah, semua aliran aku rasa aku boleh buat. Yang penting kena set in mind nak belajar. Setiap aliran aku belum belajar. Kalau aku ambik aliran ni, belajar. Aliran tu pun, belajar. So that aku prefer aliran sains. Orang kata senang dapat kerja ...... heh heh heh. Tapi sekarang aku takmauu rosakkan mood happy aku tengah malam buta ni dengan memikirkan pasal aliran. Masih dalam mood nak enjoy lagi ni. Okay la okay la sebenarnya aku nak sambung story diary selepas pmr (part 2), tapi yela nak kena guna kata kata aluan dulu. Nak karang ayat pendahuluan susah tau. 

Setahun belajar dalam kelas 3 Amanah, setiap minggu kena bayar duit kelas. Tapi kadang-kadang terskip jugak. Alaa, 2-3 bulan kutip, pastu terhenti macam tu saja. 31 oktober 2013, khamis yang lepas dengan rasminya kami sekelas menghabiskan duit tu sekali dengan duit tambahan berjumlah RM323, dgn menambah jumlah kalori makan dekat KFC sempena jamuan akhir tahun. Weolls buat kat kfc sebab kelas weolls jadi dewan untuk calon SPM. Hehehe untung tau. Ada yang tak pergi sekolah langsung lepas pmr sampai tak tau ada jamuan ni. Kami je lah yang menghabiskan semua ayam yg perghh sedap, terasa sedap lagi dlm mulut ni *telan air liur* 

Ni dia members of 3A yang join. Ada banyak lebih. Semua rembat bawak balik. 
(kenapa aku nampak gemuk?!)

Cikgu chong jugak order cheese and caremel cakes untuk birthday kami. Sedap! First time aku try rasa kek selain daripada kek vanilla. Kalau bab makan memang sangat sangat memilih. haishh. Macam biasa, lepas dah kenyang, tangkap gamba je la kerjenye.

4 November 2013, kami sekelas plan nak keluar jenjalan dekat QB Mall tengok wayang 
and lepak tepi pantai. Pagi tu memang cerah. Jadi kami pergi dengan aman damai pukul 11.30 pagi. Tiket Thor 2 (3D) dah beli online. Bayar sikit, orang yang beli tiket sponsor yang selebihnya. hehehe untung! Akhirnya dapat jugak aku tengok wayang setelah 3 tahun tak jejak sana. Lepas gian habis sampai tengok 3D for de first time. And then weolls pergi purikura. Tangkap gambar lagi xD




Bukan sekali dua. Tapi berkali kali. Sekali snap RM12. Kalau sepuluh kali mesin tu dah untung berapa? Enjoy lah tangkap dengan bestfriends. Tahun depan ramai nak pindah. Kali terakhir kami snap, semua berebut. Tolak tolak semua sampai rosak gambar. Then edit kaw kaw sampai tak nampak muka orang dah. Kenangan :') Lepas tu enjoy main basketball and games kat sana. Kalau dah dengan kawan kawan, orang  lalu lalang tengok semacam pon dah tak nampak dah. Main enjoy gila gila berebut bola basketball. Kalau masuk jaring, jerit melompat. Kalah beruk dalam hutan tau. muehehhe


Bila lalu dekat main entrance, baru terperasan cuaca dah mendung. Kiranya nak hujan. Geng-geng yang plan nak makan pizza tepi pantai tu entah kemana. Last last terus ke food court. Makan je apa yang ada walaupun mahal nak mampos. Yang penting perut senang, hati pun riang. Aku sempat rembat satu novel 'My Precious Iris' dekat Popular. Alang alang dah sampai kan? Dah lama tak beli novel since terlalu obses dengan buku rujukan pmr. Kali ni tanpa rasa bersalah beli novel tebal kononnya nak habiskan masa time cuti ni lah. Kononnya. 


google image.

Time nak balik paling tragis gila. Bila dah seronok shopping, baru dapat tau geng geng yang plan makan pizza tepi pantai tu dah habis makan, tengah tunggu bas nak balik. Sampai hati. Nasib baik sempat jumpa. Kalau tak, tak balik lah kami. Time tunggu bas, hujan turun rintik .... rintik .... makin lama makin lebat. Bus stop dah full, tak boleh nak tumpang bumbung. Mandi hujan lah kami. Sampai bus stop terakhir, hujan tak lebat sangat. Tapi boleh lencun jugak lah kalau nak jalan balik rumah. Bas pon, kalau berhenti betul betul depan rumah takpe la jugak. Beratus meter lagi kena jalan, redah hujan dengan cuaca dah semakin gelap walaupun baru pukul 5.30 petang. Turun dari bas, aku berpecah dengan aten, iffa and wani sebab rumah jauh jauh. Jalan lah aku sorang sorang. Walaupun takut kawasan tu tempat bangla duduk, redha je lah. Masuk simpang tiga, jalan lenggang gila. Kosong. Kereta, motor, orang, anjing (sometimes ada) pon takde. Berpuluh kali jugakla kalih belakang kot kot ada orang ikut sambil baca ayat kursi.


Bila dah sorang sorang tu, rasa happy menjelma. Selalu berangan nak jalan time hujan tengah-tengah jalan raya. Siap depa tangan. Kalau boleh pusing pusing macam dalam hindustan, aku dah buat tau. Bila jumpa lopak air, lompat sampai basah kasut and hujung seluar. Feeling like a boss! Akhirnya sampai jugak ke rumah dengan selamat. Nasib baik ada kucing teman naik lif. Hehehhehee


6 November 2013 aku and the geng join lagi satu lawatan ke Kampung Sungai Duri/Sungai Bakap, Seberang Perai, Penang. Plan bertolak pukul 7 pagi, tapi pukul 9 lebih baru bas sampai. Bas baru katanya. First of all, kitorang dengar sepatah dua kata then pengenalan pasal kampung tersebut. Terkenal dengan homestay dan yang sewaktu dengannya sehingga masuk media massa. Selepas makan, outdoor games! Game tali sapa paling panjang, aku dengan aten dapat tempat keempat. Cari bola pingpong tersembunyi, satu pun tak jumpa. Passing belon air, dapat tempat kedua. Passing bola ikut lagu dan akulah orang pertama yang keluar. (menyedihkan...) dan games lain yang maybe aku terlupa. Dapat jugak bawak balik hadiah air tin Coca cola dari sana. hehehhe. Then weolls lunch berlaukkan ikan je yang ada. Nasib baiklah aku makan je semua jenis ikan yang dipanggil ikan. Lepas makan, semua keluarkan phone masing masing. Alang alang ada wifi kan. Laju pulak tu. Cikgu pun pelik apasal senyap je. 

Passing bola. Seronok jadi orang pertama yang kalah :')

Then weolls naik bas (macam budak tadika) pergi ke destinasi seterusnya. Cuma di seberang jalan. Ntah kenapa kena naik bas. Apa yang kami buat kat sana? Ni ha.

Dari kiri aku, iffa, nuur, wani (a.k.a awani), aten and qies. Ehem, ni bukan edit ye. Ni sebab setting camera tak betul.

Dekat Anggerik Desa ni cuma ada spot cantik cantik untuk tangkap gambar je. Jadi boleh dikatakan semua students yang join ni relax je snap gambar dengan phone masing masing. And then weolls jalan jauh hingga ke kolam ikan keli. Bau nya, kuat kalah minyak wangi paris u know. Bila betul betul stuck kat tepi proses 'makanan' ikan keli tu memang tak tahan beb. Jalan sempit. Salah langkah, mandi dengan ikan lah dalam kolam tu. Ada jugak yang sukarela nak lempar 'makanan' ikan keli tu. Bila ingat balik, macam mana aku nak makan ikan keli lagi lepas ni? Mesti terbayang bayang...

Nampak belakang tu? Titi kemain kukuh. (sorry nuur di hujung sana hehehe)

Then weolls pergi kandang lembu. Lembu tak banyak. Tapi bila dia mooo, semua orang jadi cempera macam tak pernah dengar. Dekat kandang lembu la port paling feymes nak tangkap gambar. Kononnya nak jadi bahan mengejek. Paling tak boleh blah bila aten bagitau ada satu lembu tu excited jumpa kami sampai tak jumpa tandas. Tapi masih ada yang snap dengan dia. Untungla dia dah glamor masuk pesbuk hehehe

Keadaan kandang lembu jadi rebutan ramai untuk snap. peymes la ko lembu.

Selepas tu, weolls naik bas pergi satu tempat lagi. First pergi surau untuk solat zohor, then pergi tempat feymes buat frozen foods kat sana. Ada yang dapat rasa, ada yang beli. Macam biasa, trenenenett

 

Lastly, kami pergi satu rumah yang bela ikan apa ntah. Tuan rumah tu panggil masuk rumah. Siap bancuh air. Dia jugak tunjuk homestay/roomstay kat rumah dia. Cantik tawuu. Jumpa kucing besar, aku panggil dia garfield. Sesenang dia je bila aku betul betul depan pintu rumah, dia jalan depan aku then baring. Jangan lah jujur sangat kalau ye pun tak kasi aku masuk. Ni tetamu vvip tau tak? hahahahahaa. And it was our last destination of the day. Naik bas, terus balik. Sampai depan sekolah terus jalan kaki balik rumah.

In da bus. Macam biasa, dengan aten :D

That gila moment bila kami otw nak lintas jalan busy nak pergi 7E, kami ternampak dua ekor anjing jalan arah kami. Sweet sangat dah jalan berduaan. Makin lama makin dekat. Jalan masih busy. Lori banyak. Kami makin undur. Bila dah desperate sangat, kami redah je jalan tu. Lari lintang pukang. And I wonder apa orang dalam kereta yang nampak kami lari macam mana. Bila sampai seberang jalan, seekor anjing tu tengok kami. Lagak macam nak lintas jalan jugak. Iffa wani dah jerit, makin lama makin kuat. Bila makin kuat, makin laju lah kaki berlari. Nasib baik je tak masuk longkang. Serius sampai sekarang im still laughing. Bila dengan kawan, macam macam idea gila muncul. Ahh pelik day!

Diary selepas PMR.


Assalamualaikum wbt.
Finally, hampir sebulan aku tak update blog ni. Rindu tak rindu tak? Hahaha rasa lifeless gila bila tak online. Sekarang ni laptop aku diserang virus dan ia amat mendukacitakan. Dah lama rosak, sekarang dah ada kat kedai. Bila lah nak siap. Aku nak onlineee dua puluh empat jam! Aku nak main games y8! Aku nak update blog setiap masa! See, aku dah tak leh control diri bila dah ada chance untuk online. Bukannya tak online langsung selama ni, online jugak ler kat phone. Tension oh screen kecik. Harini dapat ihsan dari mak untuk guna notebook dia. Ni pun still tak puas hati sebab screen tidak mengikut piawai keluasan yang aku jangkakan hohoho

So, dah hampir sebulan jugak aku pergi sekolah tanpa belajar. Pergi pon sebab boring duduk rumah. Hari hari pegang phone, online, makan, tido, makan. Rutin harian. Kalau pergi sekolah, selalu happy go lucky. Relax relax kat sekolah tolong cikgu. kadang kadang lepak je kat bilik etem, bilik cikgu mazwin yang kami dah isytiharkan sebagai rumah kami sendiri. hahaha Setiap kali pergi sekolah, stay sana. students lain yang rajin mai sekolah tu terpaksa aa duduk kat dewan A yang ..... hahaha tak bebas, you know. Macam duduk dalam penjara je gayanya. Tambah lagi kalau cikgu garang yang jaga. Terpancar muka muka kebosanan hahahha

Pernah jugaklah aku ponteng sekolah. Bukannya budak skema yang tak sanggup ponteng. Selalunya tolong cikgu. Hingga harini, kami the most wanted helper. Yela dah selalu pergi sekolah, cikgu pon kenal. Nak ambik form 4, 5 memang tak ar sebab dia orang semua nak exam dan sedang exam. Kerja first yang aku buat is tolong kemas koperasi. Tau tak rupa dalam koperasi tu cemana? Berhabuk dan bersepah. Jadi aku and the geng with some students lelaki tolong angkat buku-buku and papers yang berat bagai nak rak, ubah rak buku yang penuh dengan kotak kotak berat, susun barang barang yang nak dijual so on. Ada jugak sekali tu aku nak tunjuk hero tolak rak buku tu, tak pasal pasal jari tersepit. Sakit, Allah je yang tahu. Ada lah darah sikit, but nobody knows except kawan terdekat. haha lepas tu terus duduk tak buat apa dah. Mengarah like a boss!

One day tu, ustaz cari some form 3 students untuk bersihkan masjid sempena Hari Raya Aidiladha. Alang alang kemaskan masjid tu, dapat jugak pahala, daripada duduk dekat sekolah bersembang time ceramah. Pagi tu kami terus ke masjid. Sejam tunggu ustaz kat sana. haihh. Ustaz sampai, barulah pembersihan dimulakan. Perempuan bersihkan tingkat atas. Lelaki bersihkan kubur. Kesedaran lah katakan hikhikhik. Memula tu memang bersemangat. Lepas makan, semua berterabur. Bila pakcik jaga masjid tu kasi vakum, semua nak guna. Ada yang bawak phone yang takde bateri, pastu charge kat masjid. Untunglah ada plug kat situ. Cikgu pun relax je. hahaha rezeki banyak.. sebelum start dapat roti with air mineral. Time rehat sekejap dapat nasi lemak dengan air ... er asam jawa. syukur alhamdulillah ..... Then dah habis semua, kami kena balik ke sekolah sebab ada makan makan, and kamilah orang pertama yang merasmikan makan makan tu ehehehehe.

Yang sukarela nak tolong. Tengah tunggu ustaz masa ni. Penantian itu satu menyeksaan ok.

Muka muka orang bersemangat hahahahhahahaha

Few days later, kami tolong cikgu mazwin susun modul yang memang banyak tak terkira. Kira satu sudut tu, penuh dengan modul je. Time nak ikat tu ar teruk. Merah tangan nak angkat modul berat berat tu semua. Tapi takpe, semua dah settle and bilik etem tu pun dah kemas dan teratur. hahahaha. But kerja paling best yang paling aku nak buat ofkos lah mengecat. Seumur hidup tak pernah mengecat lagi, tapi malangnya takde rezeki. Actually sebelum pmr lagi dah janji nak tolong cikgu cat koperasi. Tapi kami ada lawatan ke Kolej Vokasional Balik Pulau, Penang pada hari tersebut and it was very exhilarating! Even bosan gak ar, sampai sana takde sambutan. Kami kena stay kat kantin before masuk dewan. Dewan kecik, terpaksa kongsi dengan satu sekolah lain, tak cukup kerusi. Ramai yang duduk bersila kat atas lantai. Mostly sekolah aku lah. Sekolah satu lagi tu ramai cina. Terpaksa duduk belakang set set lelaki cina, memang tak tahan beb. Takde adab. Tapi ramai students tak concentrate pon. Main main semua. Ceramah ke mana, student ke mana. Aku and the geng yang duduk belakang relax je pakai earphone dengar lagu, tangkap gambar bla bla. hahaha 

Kami dapat masuk tiga bilik dekat KV tersebut iaitu bilik aliran Elektronik and Elektrik. Bilik yang terakhir tu paling ohsem gila. Aku tak tahu nak terang macam mana tapi dia memang nampak lain daripada yang lain. cikgu yang bertugas terangkan kat kami pasal selok belok aliran elektrik tu macam tak ikhlas je. Aku tak dengar satu apa pon yang dia cakap. Maybe penat. Ramai buat dont know and continue tangkap gambar. hehe

Kami buddies. Kami takkan terpisah xp

ada orang tangkap gambar senyap senyap.....

Gambar atas tu actually dalam bas otw nak pi KDU lol.
Gmbar bawah teruja sebab dekat area situ penuh dengan barang elektrik yg tak pernah jumpa.

The next day, weolls pergi lawatan ke KDU College Penang. Best gila hingga tak terkata. Baru dekat first floor, kami dah kagum. Biasalah tempat swasta. Kalau aku imigran yang baru first time datang mesia yang tak reti baca sign board 'KDU College', aku boleh kata tu shopping complex. Tak pun hotel. First thing yang weolls buat, belajar buat games guna software GayMaker. Sepanjang sesi pembelajaran, aku dah macam budak skema tahap tak boleh blah sebab tak tau nak buat apa. Luckily ada jugak yang tolong ajar and buat hingga terciptanya game aku yang tak seberapa tu. 

Then weolls dengar ceramah pasal kerjaya IT. Pasal Bill Gates, Steve Jobs and many more yang aku tak berapa nak kenal dan taknak kenal. Then melawat satu kolej tu dengan muka keterujaan yang tak boleh dikawal. For sure setiap bilik yang kami tengok, memang cantik. Creative. Tempat aliran hospitality and arts (apa nama dia?) aku paling suka. Majoritinya students kat sana cina je. Sebelum balik aku dapat tangkap gambar dengan semua peserta yang join pergi KDU depan kolej tu dengan badge 'KDU College' yayy!

Satu satunya gambar yang ada kat KDU // diculik dari fb cikgu faiz.

Dan harini, 25 oktober 2013, kami macam takde arah tuju. Macam yang aku bagitahu awal tadi, kami the most wanted helper. Awal awal lagi cikgu faiz dah booking. Pukul 9 baru mula. At the same time cikgu mazwin mintak tolong kami jugak untuk kemaskan bilik etem. Tapi terpaksa tolak, then cikgu mazwin pun merajuk. hahahha Jadi time tengah menunggu tibanya pukul 9, kami tolong cikgu koperasi susun barang lagi sebab aktiviti mengecat still tak habis lagi. Actually kami sepatutnya kena berkurung dalam bilik tayangan. Tapi yela, tak best ar duduk macam orang takde life je dalam tu. So kami turut menyibukkan diri, kacau bebudak cat koperasi. hahaha baik punya perangai. Tapi tak banyak kena tolong. Then kami terus lepak kat kantin sambil tengok Phinease and Ferb. Ada tv kat kantin with astro tauu. Dah pukul 9, tapi still tak jumpa cikgu faiz. Lepas rehat terus pergi cari cikgu mazwin. Tapi kerja dah dibereskan oleh orang lain. So kami lepak like a boss, main carrom dalam bilik etem, Mengalahkan budak kecik je. Main jentik je semua buah sampai masuk lubang. Janji rare hahahahahahaha

Maaf di atas kualiti camera yang kurang baik. Baru lepas kemas carrom je ni.


 Moral of the stories, hargailah persahabatan anda. It's a pity if you're alone in this world without someone who can make you smile all day long when you're beside them.

Lepasan PMR



Assalamualaikum wbt.
Pejam celik pejam celik sekarang aku dah jadi lepasan pmr. Tak akan ada lagi pmr dan aku pmr candidate untuk pmr yang terakhir. Perasaan sekarang? Mestila happy. Rasa macam otak pun dah boleh berfungsi dengan baik. Kalau dulu stress, asyik fikir pmr, baca buku and bla bla. Tapi sekarang dah tak tau nak fikir apa. Bila dah jadi lepasan pmr ni, macam-macam benda yang aku rancang nak buat. Time tengah jawap last paper pon aku dah fikir aktiviti yang nak buat. Nak tengok running man dari episod satu hingga 166, nak kemas buku rujukan semua lempar jauh jauh, nak buat art, nak shopping, nak main games sampai midnight, nak makan banyak banyak, nak pergi holiday, nak baca novel seribu muka surat, nak tido sampai tengahhari dan macam macam lagi. Tengokla betapa desparate nya aku nak meng'enjoy lepas pmr. huhuhaha

Sebelum pmr, macam-macam yang cikgu buat. Kem Kecemerlangan Akademik (KKA) beberapa bulan yg lepas, kelas tambahan, bacaan Yassin dan yang sewaktu dengannya. Yang bestnya sapa yang dapat G20 (20 students paling pandai) dapat lebih aa. Selalu ada perjumpaan, dapat makan free (makan free?!), dapat cikgu angkat and so on. Tapi yela aku takla pandai sangat pun nak masuk list G20. Tapi dari usaha cikgu and sekolah nak students dapat straight As tu memang tabik gak aa. Aku pun tak dapat nak listkan usaha yang sekolah buat tu sebab aku sangat sangat menghargainya sampai terlupa wuahahhahahaha.

Tapi aku pun usaha jugak tauuu. Setiap hari berperang dengan perasaan sendiri. Nak study ke takmau? Nak study ke nak online? Nak study ke update blog? Dan aku jugak kena berperang dengan rasa mengantuk aku time study. Tambah lagi subjek sejarah and sains. Akhirnya aku end up dengan melayari internet hingga lewat malam sampai hilang segala rasa mengantuk. Aku tak ada tusyen. Tahun ni kakak aku spm, so abah focus kat kakak je la. Tapi aku lebih suka study sendiri. Kat sekolah, cikgu ajar pun aku tak boleh concentrate, apa lagi kat tusyen. Selagi ada orang kat sebelah, selagi tu aku nak menyembang. Bila study sengsorang, sunyi je. Tak boleh bercakap, tak boleh ketawa. Yang bolehnya cuma marah diri sendiri billa tak boleh jawab soalan. 'Kenapa bila cikgu ajar takmau dengar? Sekarang dah taktau nak jawap apa?' *tampar tampar pipi* Berperang dengan diri sendiri.

Tiga hari sebelum pmr, aku pergi Seminar Target A. Seratus tiga puluh ringgit per person. Aku pergi pon sebab aku ada masalah dgn subjek sains and sejarah ni. Walaupun ada masalah teknikal such as bas lambat, start lambat, time makan 5-10 minit, takde tempat makan and sbgainya, tapi apa yang aku belajar kat sana memang banyak membantu aa. Cikgu yang ajar tu pun banyak buat lawak, takde la stress sangat. Tapi bila mengajar dengan cara negatif sure tak best gila. Senang je dia angkat jari tengah, siap suruh students lain buat, kononnya nak kasi orang ingat. pfftt. Ada students lain yang makan berdiri dekat luar. Makan depan toilet pon ada. Dekat tangga lagi banyak. Terpaksa a aku puasa setengah hari haritu. Part paling terharu time cikgu sekolah datang, kasi roti, air and sweets for free walaupun seminar ni takde kaitan dengan sekolah. Roti tu la brekfes and lunch aku. Sobsobss. 

Hm, so selama empat hari aku berperang, selepas menjawab semuaaaa soalan pmr, keyakinan aku untuk dapat straight As down and down. Memang aa soalan pmr lebih senang dari trial, tapi .......... em. Lepas check jawapan, aku target dalam 5A je la. Kalau dapat straight A alhamdulillah. Tak dapat pon alhamdulillah. Apa yang penting? Bukan kerjasama tapi usaha. Step yang terakhir, tawakal dan berserah kepada Allah swt :)


P/s To be honest aku tak tahu nak update pasal apa. So tunggu lah nanti bila aku ada idea. Nak edit blog sekali. ahahahaha

15th Birthday!



Assalamualaikum wbt.
Phew dah lama jugak aku tak update blog. Kononnya nak hiatus, tapi masih update lagi. Since harini birthday aku and aku rasa sangat sangattt happy jadi takkan lah aku taknak share kat sini kan? Tak tau macam mana nak describe happy ni tapi memang really damn happy! Lebih happy dari tahun lepas yang disambut suram. Tahun lepas aku tak berapa kamcing dengan bestfriends aku yang sekarang ni, jadi kami tak celebrate birthday macam tadi. Tahun ni aku dikelilingi bestfriends yang ramai dan gila gilaaa. Jadi depa sambut birthday pon gila gila ah. Nak tau apa? Teruskan membaca.

Ini hari ada sekolah ganti untuk raya aidilfitri yang lepas. Cikgu ambik tarikh 21 september ni untuk buat hari kantin 2013. Memula tu happy bagai nak rak aa takpayah pergi sekolah bila birthday nanti. Tup tup hari ganti plus hari kokurikulum and students nak bawak apa pon cikgu tak ambik tau. Aku takut a nak pergi sekolah tambah lagi dari belum bulan september lagi fathin and the geng dah buat rancangan jahat nak serang aku. Jadi harini aku bawak baju and tudung extra takut telur melayang atas kepala. See, teruk betul budak budak nowdays sambut birthday camni. Jadi pagi tu aku sampai je sekolah terus masuk kelas. Kami kena belajar dua masa dan dua masa tu jugakla kami bising, menyembang bla bla bla. And satu masa tu aku check laci meja ada satu hadiah and surat. Aku baru je nak baca, fathin bising. Buka dekat rumah la, apa la. Sempat jugak aku selak sikit. hehehhehe *evilaugh* Time tengah sembang tuu, cikgu chong ajak tangkap gambar. Time tu pulak classmates aku tak ramai sebab ramai yang melilau. lol aku tak tau kenapa classmates aku kejap ada kejap tak ada. Habis je sesi senyum senyum kambing, peace bagai cikgu chong panggil aku.

Ni gambar aku culik dari fb cikgu chong. Aku tiga dari kiri, line belakang. Tengok orang je, jangan tengok kelas. Kelas pon dah bertaburan daa.

Cikgu chong : Illiya illiyaa.
Aku : Ha? (muka blur)
Cikgu chong : Birthday harini kan?
Aku : Haa ... er *angguk angguk* (aku rasa semalam dia dah tanya)
Cikgu chong : Nanti ambik eskrim aa. Bagi free la birthday harini (aku tak ingat ayat dia cemana ekceli)
Classmates : Ni balqis?
Cikgu chong : Oo balqis jugak ka? Takpala takpala 2 orang bagi free 

Haa lagi sorang bestfriend aku ni birthday sama dengan aku. Setiap tahun dia akan tanya aku lahir pukul berapa. Dan setiap tahun tu jugak ler aku garu kepala sebab aku rasa setiap tahun aku dan kasitau dia. So lepas cikgu chong keluar, weolls masih membising hingga tak sedar hari koko dah start. Tahun ni tema sukan. Permainan pon sukan sukan jugak ar. Satu acara je yang aku join is Treasure hunt. Sumpah aku cakap penat gila. Bayangkan la kena lari ke sana ke sini, bawa bendera buatan sendiri dari bahan kitar semula. Satu problem paling bermasalah ialah setiap checkpoint macam hampeh. Pergi satu checkpoint, kami kena nyanyi, buat gwiyomi, berlakon, baca doa makan, main golf and so on. Dah ar penat jadi checkpoint, pastu kena berlakon lagi. Satu lagi benda tak logik kena buat, cari uban sepanjang 3cm. What the .... Last lastcikgu chong jugak la yang kami cari. Bising ar dia. Cikgu kata dah ramai mintak kat dia. Aku turut bersimpati. 

Group aku number 6. Nama kumpulan Fayun sebab 'Fa' for Fathin. 'Yun' for Yunme. Kalau ada apa-apa yang melibatkan group utk aku dengan fathin, nama ni jela kami guna. Sweet kan?

Ohya, kami berpatner. Dan aku opkosla dengan fathin. Bila tak jumpa checkpoint, kami tanya group lain. Nampak tak semangat kerjasama kami semua? hehe dah selesai semua checkpoint, kami pergi cari cikgu Liu yang jaga treasure hunt ni. Cikgu kata masih tak lengkap. Aku dah penat melilau satu sekolah sebab nak cari checkpoint and cikgu suruh pergi cari lagi? Huh. Kami jumpa Fatini dengan Inah sebab nak tanya pasal satu lagi soalan tak lengkap. Inah kata cari cikgu Faiz. Disebabkan penat sangat, jadi kami ikut je apa yang inah bagitau tu. Makan pon belum lagi, dah kena berjemur tengah padang, nak cari cikgu Faiz punya pasal. Kami tanya ramai orang, ada yang kata kat sana, kat sini and kami ikut je sampai pengsan (ni tipu). At the end, Anis bagitau jawapan soalan tadi. Bukannya kena cari apa pon! Kena lukis molekul dan label je pun.....

Nak tau tak apa kami dapat lepas penat ronda satu sekolah for treasure hunt tu? Satu super rings, lolipop and sumi? lol okay takpe aku bersyukur. Habis tresure hunt, kami serang gerai air. Aku pergi gerai PKBM, ais habis. Takleh jual dah macam ni. Jadi kami serang gerai air form 6 then kami lepak dekat bawah khemah betul betul tepi kedai air form 6 tu. Banyak kali kami ulang-alik beli air kat situ. Nasib la sedap. Kalau tak sedap, disqualified! 

Baru lepas habis treasure hunt tu. Nampak muka penat kami?

Gambar tadi air lain, ni air lain. Hebat?


Eskrim pulaaaa. Ni eskrim free dari cikgu chong :D

Kadang-kadang aku pelik dengan perangai aku sendiri.

Ni gambar dari phone Fatini. Aku curi. Nampak tak eyebags aku tu? Tu sebab aku tido pukul 2.30 pagi semalam. 

Gambar atas ni semua, kami tengah rest sambil goyang kaki baru habis treasure hunt. Jadi aku pun ambik la camera, snap sikit. Time ni sapa yang bawak phone boleh tayang kat semua orang sebab memang bebas. Cikgu disiplin yang duduk belakang tu pun relax je join kami snap guna phone fatini. Time tu kalau tak silap tengah tunggu cabutan bertuah. Rasa menyesal gila beli kupon banyak banyak sebab nak number cabutan bertuah, last last habuk pun takdak. Takpe aa takde rezeki nak buat cemana en. Lempar kertas number cabutan bertuah tu atas meja macam orang baru lepas putus cinta lempar phone xD Fathin pon tak puas hati, ambik kertas orang lain lempar atas meja. Drama betul.

Sebelum keluar sekolah, aku jumpa kakak aku nak tanya balik dengan apa. Fathin and the geng gelisah semacam ar, takut aku balik dengan kakak aku jadi depa takleh jalankan rancangan jahat depa. Sebab nak balas dendam aku baling tepung kat dia time bday dia dulu, dia ajak aku balik dengan dia. Memula tu dia ajak pergi beli topup tepi sekolah. Aku pusing je nak patah balik, tepung and bedak penuh dah kat muka. Pakcik kedai topup pon terkejut. Aku apatah lagi. Tersentak, tak cakap, tak bergerak. Tak sangka la depa nak buat kat situ jugak. Dah ar orang ramai lalu lalang (takdela ramai sangat). Bila dah sedar aku dah diserang, cepat cepat aku sapu bedak tu semua. Wangi bedak baby tu. haha

Depa pon tolong la ketuk ketuk kepala badan aku aku. Kononnya ada bedak kan. Juniors tepi tepi tu pun usha pelik je. Lagi satu suprised, fathin pun kena sekali. Satu plastik penuh bedak fatini baling kat dia. Dah la Fathin memang betul betul kat tengah jalan (tepi sikit la, kalau tengah-tengah dah kena langgar dah) Lebih teruk dari aku kot. Hehhehehehehe fatini kata bestfriend birthday girl pon kenalah kena jugak. Tahniah fathin.




Gambar 1 & 2 -Time ni depa tangkap gambar secara spontan. Tetiba je bawa keluar phone pastu snap. 
Aku berdiri kat situ tak gerak langsung. wuuu masih terkejut. 

Gambar 3 - Kat bus stop sebab fathin nak pi marah fatini. hahha fatini lari sampai kat bus stop ni haa.

Lepas pergi kedai beli air (air lagi?) kami tunggu kat bus stop lagi. Nak balik jalan kaki memang tak ar. 20 minit nak jalan boleh patah kaki kot. Tapi yang tak best nya, kami naik je bas and bagitau nak stop kat satu bus stop tu, pakcik tu perli sindir kami. Dia kata kat mananyaa tempat tu. Aku ingat pakcik tu tak kasi naik, jadi aku turun balik. Tetiba pintu bas tertutup and aku berdiri sorang sorang kat luar. Iffa dengan fathin dah ready nak pergi duduk. Bila fathin kalih belakang tengok aku takde, baru la pakcik tu buka pintu balik. Takut gak ar nanti kena tinggal xD Yela aku jarang naik bas. Satahun 2, 3 kali je. Tau tak pakcik tu bohong aku? Dia mintak aku bayar singgit empat puluh sen padahal kena tujuh puluh sen je. Aku pun dengan bodo je kasi singgit empat puluh sen tu. Bad day.

So today aku tertido sampai pukul 6. Ye la penat sangat. Bas tu bukannya hantar depan rumah. Kena jalan agak agak dalam beratus meter. Best betul tido dikelilingi hadiah. Aku baru buka hadiah sebenarnya. Pastu terus tertido. hehehehehe dan sekarang aku tengah dengar orang nyanyi lagu Happy Birthday kat rumah teres depan flat aku ni haa. Tak tahu lah konsert ke pe, tapi memang kuat. Siap karaoke. Takpe la dia nyanyi untuk aku. Dua kali pulak tu. Terima kasih terima kasih hehehehehhe. Kalau tahun lepas sambut birthday dalam kelas. Time tu ada jamuan apa ntah, aku bawa kek birthday aku. Tapi takde sapa nyanyi hepi besday *lap air mata*  Kepada sesiapa yang wish, terima kasih sangat sangat. Rasanya birthday tahun ni memang the best ever bila sambut dengan kawan kawan dan bukannya boyfriend. Alhamdulillah ..


HIATUS



Assalamualaikum wbt.
So today i just want to make an announcement that im going to make 'hiatus' for my blog (blog only? lol) for awhile. I've been too busy with blog's codes and many more and i just dont have time to prepare myself for pmr. So that i have to take this way to concentrate with my studies. I dont even start studying eventhough i know that pmr is gonna haunting me soon. Since i realize that i should start study right now, i'm taking this chance to make an entry to tell my fellow stalkers that im gonna take a break for 23 days, 16 september until 8 october 2013. Quite long huh? It's also for the benefit of myself so i have to sacrifice a little. hahahaha

Okay stop speaking sebab english aku sangat teruk. Jadi dengan ini, aku mohon maaf, doa dan restu (eh?) anda anda semua supaya saya boleh menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2013, iaitu batch terakhir yang akan buat semua orang terkejut dengan result yang memang gempak gila (insya-Allah), dengan tenang, aman, bahagia, harmoni dan yang sewaktu dengannya. Aku terpaksa a berkorban semata-mata nak score 8A ni! Well sebenarnya aku nak start study dari semalam lagi, tapi sebab nak online sangat kan, last-last apa pon tak dapat.

Jadi ...... Selamat tinggal dunia, blog .....

Misteri


Itu hari aku ada tweet yang aku dah takmo dating dengan coding-coding blog setelah menyedari yang pmr is just around the corner. Tapi esoknya aku dah memungkiri janji aku sendiri dengan mengedit blog. Boring a asyik tengok skin yang sama. Kadang-kadang masuk blog bloggers lain, jeles k jeles. Dulu rajin jugak la aku edit 2/3 hari tak tido semata-mata nak edit blog dan ... yelah aku boring jadi aku tukar skin baru. Bila dah tahu edit blog, selok belok coding memang best a nak edit. Segala macam button dalam blog pon boleh buat sendiri dengan softwares yang memang banyak didownload dalam lappy ni. Ye for sure aku lebih suka edit sendiri dari tempah dari mana-mana blogger yang buat tempahan. Kadang kadang aku terfikir, bila aku boleh stop edit dan stay dengan skin tu. haha

Bercakap (typing*) pasal pmr, im unofficially bebas dari sebarang exam yang ada sebelum pmr dan sekarang counting days to pmr. Wuu untung lah bebudak upsr dah merdeka. Aku jela yang tak tahu bila nak sedarkan diri supaya start study dan tinggalkan blog for a few days till pmr's end. Sedih.

Jadi oleh itu, aku nak memperkenalkan skin terbaru aku (takde kena mengena) Treenenenenett dari kelabu ke pink. Aku tak tahu kenapa jadi pink padahal aku tak berapa nak kamcing sangat dengan pink. Susah nak cari code warna. Pink jela yang aku dapat. 


Satu masalah aku kat skin baru ni, aku baru tambah bloglist yang baru pes time aku guna dan aku tak tahu nak letak blog apa. Disebabkan aku dah jadi silent-lover-reader-blog kak Fatin Liyana, jadi blog dia yang pertama merasmikan bloglist aku. Hahahahha guess what? Harini baru habis aku treasure blog dia dan dah sampai ke first entry time 2009. Stalker terhebat ni *evil laugh* Satu lagi peningkatan, aku dah start ber-nuffnang dan 8share. Ekceli aku dah lama created acc nuffnang, tapi disebabkan kedaifan dan kebluran aku yang tak tahu nak guna nuffnang ni, jadi aku biar cem tu je. Sekarang aku banyak baca entry bloggers lain yang sangat happy bila dapat CPUV dan aku teramatlah jeles. Aku pon start letak ads nuffnang dalam blog tapi earning tetap macam dulu, dua ringgit dua puluh lima sen dan aku happy. *fake smile*

Nak tolong tambah? 

Satu lagi, aku nak berterima kasih sangat-sangat kepada pengirim misteri novel yang aku dalam 2 hari lepas iaitu 11 september 2013. Tengok betapa busy nya aku hingga tak sempat nak buat entry penghargaan? Aku betul betul tak tahu dan tak ingat, sejak bila aku menang novel? Dah lama tak join ga dan dah lama tak menang. Nak kata masa zaman tok kadok dulu time aku active join ga, tak pernah pulak aku menang novel. Tapi dah rezeki kan. Atas paper poslaju tu pun ada full name aku. Jadi terima kasih sangat sangat kepada Ahmad Shafawi Dzulkefli atas pemberian anda. Saya amat menyukainyaa *senyum hingga ke kening*

Jangan bersedih. Jadilah wanita yang paling bahagia.
Wuuu memang aku sangat sangat memerlukan buku ni. Thankyou thankyouuu

Preview dalam. 

P/s, selagi belum update pasal ni, selagi tu aku tak baca buku ni. 

Heliza Helmi - Jom Zikir [Music Video]



Assalamualaikum wbt. 
Harini, aku ter-skip dua paper exam gerak gempur pmr sebab tak pergi sekolah dan aku still boleh tersenyum senang sambil dengar lagu ni. Sempat lagi onl padahal esok paper math dengan geo. Sempat lagi update blog. Sempat lagi blogwalking dan terjumpa lagu ni dari blog http://www.jiakreatifelt.com/. (credit) Best lagu ni. Seronok tengok Heliza Helmi. Oh nak sangat jadi cem Heliza :')

* Abrakadabraa *

Sama tak, sama tak? wuahahahhahahahhaa (beri tumpuan kepada tudung 'kami' XD)

Art Trade with Faranym


Assalamualaikum wbt.
First, terima kasih sebab sudi ber-art trade dengan saya. Second, sorry sebab lambat. I received fara's art 2 or 3 days ago and here's my art for you. hehe Third, sorry sebab terlalu besar sangat. Tak tahu lah kenapa selalu sangat buat besar besar. Tema doodle opkos laaaa Boboiboy sebab tema blog Fara macam tu. Hope okey la ye. hehe visit her blog heree http://faranymboboiboy.blogspot.com/

Amaran keras
Dilarang ambil, copy, crop doodle di atas kecuali Faranym sahaja.

Ini dari fara. Cantik rambutt tuu. Terima kasih ^^



Random

Assalamualaikum wbt.
Sepanjang minggu aku aku rasa awrkward gila dengan persekitaran sekeliling aku. Buat tu tak kena, buat ni tak kena. Macam orang dalam despression sangat. Yea ekceli aku bosan asyik tengok-dengar-buat benda yang sama setiap hari. Kalau boleh nak jugak pergi travel around the world ke, (bajet dah jadi dewasa) pergi daki gunung ke, pergi berenang, pergi buat apa saja yang tak berkaitan dengan study, online atau terperuk dalam rumah dengan rambut cem Alleycat gitu.

Macam biasa, hari hari pergi sekolah menghadap muka classmates yang sama. Dengar cikgu potpetpotpet pasal pmr atau marah pasai homework tak siap. Cakap pasal cikgu, aku teringat cikgu suriani tadi. Harini last aku jumpa dia untuk tahun ni sebab cuti bersalin. Dia kasi 'ceramah' free setengah jam pasal masa depan. Takpayah nak kusut kepala nak pilih jurusan apa, kerja apa dan sebagainya. Biar masa yang menentukan segalanyaa. Time tu semua concentrate tengok cikgu. Ceh, last day lah katakan. 

Hm sekarang makin feymes pulak bab bab blog ni. And sekarang aku rasa ramai yang stalk aku. Classmates, die-hard-friends, tak-berapa-die-hard-friends-sangat dan beberapa orang yang tak dapat dimuatkan namanya dalam paparan ini. Ada jugak orang mintak aku ajar buat blog, edit blog, buat blog and something like that. Bukan takmau ajar, cuma benda pasal html, code blog semua tu opkos lah susah nak terang. Dulu time newbie pon blog buruk. follower pon takde. Cuma ye la aku jenis suka surf google, treasure macam macam dalam tu hingga lah sekarang, dah boleh hafal dah code code yang berkaitan. Semalam cikgu shima ada cakap pasal faedah menulis kat blog ni haa, then classmates aku yang lain point aku sorang jela. Stalker everywhere! To be honest, aku tak berblog untuk jadi attention seeker or what so ever they call it. Saja suka suka buang masa taip macam ni dengan baju sekolah yang nak bertukar ke bau yang kurang menyenangkan sebab online dari balik sekolah hingga tak mandi sampai tengah malam wkwkwkwk XDD Seronok apa taip taip macam ni. Ayat berterabo, broken english dan typo memang lumrah ler.

Actually aku takde idea nak story pasal apa.

So bye

Memory.



Assalamualaikum wbt.
Happy monday guys. Rasa macam dah lama tak update padahal baru beberapa hari. Yela sekarang ni sibuk benor. Nak buat itu ini. Pergi sana sini. Harini kat sekolah memang memboooosankan sebab ada sepatah dua kata dari 3 orang 'besar'. Tadi semua form 3 kena masuk dewan, cikgu nak bagi result trial. Then ada ceramah, prestasi meningkat menurun. Bosan bosan! Dahlah rabun, satu apa kat depan pon tak nampak. Pastu ada penceramah jemputan. Takde la macam penceramah sangat. Beliau cuma cakap utk menaikkan semangat for 8As. Nasib baik setengah jam saja. Before habis sepatah dua kata beliau, kami kena buat kecerdasan minda kebende ntah. Beliau cakap kami kena ikut and so on. Dah macam cerita naruto ke apa ntah kena buat tangan cem bebola api XD

em hari sabtu lepas a.k.a 24 ogos 2013, aku and family pergi kenduri dekat area kampung. Then dekat Asar sikit, kami pergi rumah baru adik my mom kat sungai petani. Rumah besar dua tingkat. Diorang masih dalam proses nak pindah sana. And then kami pergi 'menziarahi' rumah tak berapa nak baru kami kat sungai petani jugak. Khabo nye nak bincang pasal ubahsuai rumah bla bla. Rumah tu dah beli sejak aku kecik lagi. Time aku masih prasekolah maybe. Baru sekarang nak ubahsuai sebab tahun depan nak pindah. Ye tak comfirm lagi la sebab nak ubahsuai rumah tu ambik masa jugak. Actually rancang nak ubahsuai jadi rumah dua tingkat. pergh best ar bila dengar.

Bila bincang balik, banyak perbelanjaannya. Time tengah bincang-bincang depan rumah tu, ada lah penduduk area situ lalu lalang kat situ sebab nak tengok tuan rumah kami tuuu. Haha kawasan tu even masih baru, tapi dah ramai orang duduk sana. And then tetiba jiran sebelah panggil pergi rumah dia. Dia buat open house. Dia bagitau rumah sebelah kami nak dijual. Mata kami pon bersinar-sinar (LOL) sebab kalau beli rumah tu, kemungkinan besar rumah kami boleh jadi cem banglo enam bilik! lol okay enough merepek. Biar abah je urus mende ni --'

Ohya semalam ada open house kat rumah ketua kelas aku. Pagi tu mak ajak pergi giant. Fathin kata pergi dulu giant tu, nanti terus pergi rumah hidayat. Memang takdak transport nak pergi pon. Aku pun ikut jelah ke giant walaupun aku tau bab bab shopping ni berjam-jam! Janji pukul 2, pukul 2 setengah baru sampai. Then nak kena jalan jauhhhhh, naik turun bukit sebab rumah hidayat dalam kem askar. em tapi untung jugaklah aku tak pakai baju kurung. Ekceli kami geng perempuan nak pakai baju kurung. Aku orang pertama yang membantah sebab nak jalan jauh dengan baju kurung tu memang ridiculous! Tapi diorang still bertegas nak pakai baju kurung. Then tetiba pakai baju biasa pulak. Macam macam fashion. Aku tshirt raya dua tahun lepas dengan bawal kosong je. Diorang dengan halfmoon bagai xD

Habis makan semuaa, kami terpaksa jalan kat laluan yang sama berbukit bukit. Yang lelaki seronok je pecut naik motor. Tapi geng2 lelaki ni kena jalan belakang kami. Ntahlah. Tapi mulut bising sebab kai jalan lambat. Biasalah, sesi fotografi XDDD! Thelelelelele 

This is nuur syafiqah. Anda nampak apa yang saya nampak? XD

Sepanjang perjalanan nak keluar dari kem askar tu, syuhada dengan inah dah jalan dulu. Time kami snap, diorang dah blah. Pastu tetiba one of them call nuur, diorang kata diorang dah berpecah. Seems like, diorang tak tahu macam mana boleh berpecah, cakap sorang sorang, sorang lagi dah sampai rumah. Tak logik pon ada. Otw sampai gate besar kem, baru nampak diorang berdua.

"Tepuk sikit, ada orang buat lawak" --'

Sebal betul. Diorang acting sampai kami panik. Yela panik jugakla sebab baru je lepas story story pasal cerita ghaib bla bla. Dah la area tu area hutan jugak. Dari jauh kami nampak syuhada dgn inah gelak. Kami dah terkenaaa! Cepat cepat nuur bawak keluar bedak carry junior, masing masing genggam dalam tangan. Jalan sambil buat muka poyo tengah marah. Bila dah dekat, syuhada tu la yang gelak tak cukup nyawa. 

'Happy birthday!" 

Dushhh! habis bedak masuk mulut XDDDD Penuh kat muka, tudung semua. Aku la orang pertama yg baling dulu. Sampai merah muka dia nak menangis. Okay aku kejam. Dia pun terkejut jugak. Even dia memang tahu kami akan baling either bedak, tepung or telur busuk XD Okay nilah mangsa diaaaa 


Lepas tu, bising dia marah marah. Alaa marah manja gitu. Siap kata nanti birthday aku, dia salah seorang orang paling kejam yang akan baling tepung. omg time tu baru teringat birthday aku tak lama lagi, hari sabtu. Tapi ada sekolah ganti. Mungkin saja time tu ada hari koko. Dimana pelajar boleh bawak apa saja ke sekolah termasuk tepung. omg omg kena sediakan tudung lebih XD

Okay thats all. Penat dah tangan aku menaip. Awal tadi memang malas nak menaip, sekarang tak boleh berhenti pulak. Bye, assalamualaikum :)